شیرینی چرخی از انواع شیرینی های خوشمزه و خوش طعمی است که به راحتی می توانید این نوع شیرینی را در منزل برای پذیرایی از مهمان ها در ایام عید نوروز تهیه کنید؛ در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی چرخی را به صورت مرحله به مرحله مشاهده خواهید کرد.
شیرینی برنجی و شیرینی چرخی و شیرینی کشمشی از انواع شیرینی های خوش طعم با دستور پخت آسان هستند و اگر شما به تهیه انواع شیرینی در منزل علاقه مند هستید بهتر است از پخت این شیرینی ها غافل نشوید.
مواد لازم
- آرد سفید : ۷۵۰ گرم
- آرد برنج : ۷۵۰ گرم
- زرده تخم مرغ : ۵ عدد
- روغن جامد : ۷۵۰ گرم
- ماست : ۱ لیوان
- پودر قند : ۳۷۵ گرم
- پودر هل : ۱ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر : ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی چرخی در منزل
ابتدا پودر قند و روغن را درون ظرفی مناسب بریزید و با کمک همزن این مواد را با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید.
سپس پودر هل و زرده تخم مرغ را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید و با کمک همزن مخلوط پودر قند را با زرده تخم مرغ و پودر هل ترکیب کنید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی چرخی ماست و بیکینگ پودر را درون ظرفی مناسب بریزید و این مواد را با بکدیگر مخلوط کنید سپس مخلوط ماست را به مایع شیرینی بیفزایید و با همزن مخلوط ماست را با مایع شیرینی به خوبی ترکیب کنید تا مایع شیرینی صاف و یکدست شود. در مرحله بعدی دستور تهیه شیرینی چرخی آرد سفید و آرد برنج را درون ظرفی مناسب با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید سپس مخلوط آرد را به صورت یکباره به مایع شیرینی بیفزایید و مخلوط مایع شیرینی و آرد را ورز دهید تا خمیر یکدستی ایجاد شود توجه داشته باشید که خمیر این نوع شیرینی نباید زیاد ورز داده شود زیرا ورز دادن زیاد باعث می شود تا خمیر سفت شود و علاوه بر این به روغن نیز بیفتد.
بعد از آماده شدن خمیر شیرینی آن را به شکل گلوله ای در آورید سپس روی خمیر شیرینی را با کیسه فریزر به خوبی بپوشانید و خمیر شیرینی را ۱۲ ساعت در مکانی خنک قرار دهید تا خمیر نرم شود.
بعد از گذشت ۱۲ ساعت قالب شیرینی چرخی را به چرخ گوشت نصب کنید و خمیر شیرینی را دوباره کمی ورز دهید تا نرم شود سپس خمیر را چرخ کنید.
خمیر شیرینی چرخ شده را در اندازه های دلخواهتان برش زده و خمیر های شیرینی را درون قالب فر با فاصله مناسبی بچینید.
با کمک پودر پسته روی خمیر شیرینی را تزیین کنید.
سپس قالب فر را درون فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ قرار دهید قرار دهید.
فوت و فن های طلایی برای پخت بهتر شیرینی چرخی
۱٫ قبل از اینکه قالب فر را درون فر قرار دهید باید از ۱۵ دقیقه قبل فر را روشن کنید تا گرم شود.
۲٫ برای طرز تهیه شیرینی چرخی باید آرد سفید را ابتدا الک کنید سپس آن را با آرد برنج مخلوط نمایید.
۳٫ برای تزیین شیرینی چرخی می توانید به جای پودر پسته از خرفه استفاده کنید.
۴٫ در دستور تهیه شیرینی چرخی باید پودر قند و آرد برنج را هم الک ریز و یا حریر عبور دهید.
در این مطلب با طریقه پخت شیرینی چرخی خوشمزه و خوش طعم در منزل آشنا شدید که امیدواریم با کمک این شیرینی خانگی لذیذ بتوانید پذیرایی باشکوهی را از مهمان هایتان در عید نوروز با مراسم مختلف داشته باشید.
نوش جان