خورش کرفس از انواع خورش های ایرانی لذیذ است که با توجه به خواص بیشمار کرفس بهتر است این خورش خوشمزه را در برنامه غذایی خود قرار دهید, در ادامه این مطلب از بخش غذای ایرانی طرز تهیه خورش کرفس را به صورت مرحله به مرحله به شما کدبانوهای عزیز و گرامی آموزش می دهیم.
خورش کرفس و خورشت قورمه سبزی و خورشت مرغ از انواع خورش های پرطرفدار و محبوب هستند و شما می توانید این خورش های خوشمزه و مقوی را در منزل به راحتی تهیه کنید همچنین بهتر است بعد از پخت انواع خورش های ایرانی آن ها را به برای سرو به زیبایی تزیین کنید.
مواد لازم
- پیاز بزرگ : یک عدد
- کرفس خرد شده : ۴۰۰ گرم
- جعفری و نعنا و تره : ۱۵۰ گرم
- گوشت گوسفند : ۲۰۰ گرم
- آب : چهار پیمانه
- آبغوره : یک استکان
- زردچوبه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- سیر: ۲ حبه
طرز تهیه خورش کرفس در منزل
برای درست کردن خورش کرفس ابتدا گوشت گوسفند را در اندازه های دلخواه خود خرد کنید.
کرفس را بشویید و بعد از شستن آن را خرد کنید.
سپس جعفری و تره و نعنا و برگ های کرفس را خرد کنید. مقداری روغن در تابه بریزید کرفس را به روغن اضافه کنید و آن را به خوبی تفت دهید تا رنگ کرفس طلایی شود سپس سبزی های خرد شده را به کرفس اضافه نمایید و کرفس را به همراه سبزی های خرد شده به خوبی تفت دهید.
در مرحله بعدی دستور پخت خورش کرفس پیاز را خرد کنید سپس پیاز را در قابلمه ای به همراه مقداری روغن تفت دهید.
گوشت های خرد شده را به پیاز بیفزایید.
بعد از اینکه گوشت تفت خورد زردچوبه و فلفل و سیر رنده شده را به گوشت اضافه نمایید.
بعد از اینکه گوشت به خوبی تفت خورد مخلوط سبزی و کرفس سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و ۴ پیمانه آب جوش در قابلمه خورش بریزید و در قابلمه را ببندید و حرارت گاز کم کنید تا گوشت و سبزیجات به خوبی بپزند و خورش جا بیفتد.
در مرحله آخر طرز تهیه خورش کرفس بعد از اینکه خورش پخته شد آبغوره و نمک را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر در قابلمه را ببندید تا خورش مزه دار شود و بعد از مدت زمان ذکر شده خورش را از روی حرارت گاز بردارید.
نکات طلایی در پخت خورش کرفس
- می توانید در دستور پخت خورش کرفس از گوشت گوساله استفاده کنید که در این صورت کرفس و سبزی ها را باید یک ساعت از پخت گوشت گوساله به خورش اضافه کنید تا له نشوند.
- کرفس هایی که در پخت خورش کرفس استفاده می کنید باید تازه و نازک باشند.
- برای خوشمزه شدن خورش کرفس یک تکه گوشت چربی دار به خورش اضافه کنید.
- سبزیجات خورش را بعد از اینکه کاملا خشک شدند خرد کنید و تفت دهید.
- بعضی از افراد تمایل دارند که در خورش کرفس از رب استفاده کنند که در این صورت می توانید رب را بعد از تفت خوردن کامل گوشت به آن اضافه کنید.
- توجه داشته باشید که باید در هنگام خرد کردن کرفس نخ های آن ها را از کرفس خارج کنید.
اگر در طرز تهیه خورش کرفس همه فوت و فن های پخت آن را رعایت کنید می توانید خورش خوشمزه و لذیذی را بپزید. بعد از جا افتادن خورش کرفس بهتر است به کمک روش های تزیین انواع خورش این خورش خوشمزه و محبوب را برای سرو تزیین کنید و در منار برنج میل کنید.