مواد لازم
- لپه : ۱/۳ پیمانه
- برنج : ۱ پیمانه
- فلفل سیاه : به میزان لازم
- آلو : ۱۰۰ گرم
- نمک : به میزان لازم
- سبزی کوفته ( تره, ترخون, جعفری, نعناع, مرزه, شوید)
- روغن مایع مخصوص سرخ کردنی : به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی : ۱/۴ پیمانه
- گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله : ۴۰۰ گرم
- پیاز داغ : ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ : ۲ عدد
- زردچوبه : ۱ قاشق چای خوری
- زرشک : ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه کوفته برنجی در منزل
در مرحله اول دستور پخت کوفته برنجی ابتدا لپه را به همراه مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید و به مدت ۲۴ ساعت لپه را خیس کنید و در این مدت آب لپه را ۲ تا ۳ بار عوض کنید. آلو را هم به همراه ۲ لیوان آب در ظرف مناسبی بریزید و به مدت ۲ ساعت آلو را خیس کنید سپس برنج را به همراه ۳ پیمانه آب و نمک خیس کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کوفته برنجی لپه را در قابلمه ای مناسب به همراه ۲ لیوان آب بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا لپه ها بپزند سپس بعد از مدت زمان ذکر شده لپه ها را آبکش کنید.
در قابلمه ای دیگری مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج به مدت ۸ دقیقه نیم پز شود.
سپس برنج را آبکش کنید.
در تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و سپس سبزی های خرد شده مخصوص کوفته برنجی را به مدت ۲ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن ها به خوبی کشیده شود. قابلمه ای مناسبی را برای پخت کوفته تهیه کنید و سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن در قابلمه بریزید بعد از اینکه روغن داغ شد رب گوجه فرنگی را به همراه نمک و فلفل به روغن اضافه کنید و رب را به خوبی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و تغییر رنگ بدهد سپس ۸ پیمانه آب را به همراه نصف پیاز داغ و مقداری آب لیمو به قابلمه اضافه کنید و شله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد.
در مرحله آخر طرز تهیه کوفته برنجی در ظرف مناسبی گوشت و مقداری از پیاز داغ را بریزید و سپس نصف زردچوبه و نمک و فلفل را به مخلوط پیاز داغ و گوشت اضافه کنید و مخلوط این مواد را به خوبی ورز دهید سپس سبزی های تفت داده شده را به همراه برنج و لپه آبکش شده و تخم مرغ به مخلوط گوشت و پیاز داغ اضافه کنید و دوباره همه مواد کوفته را ورز دهید تا مواد حالت چسبندگی پیدا کنند.
سپس کف دست هایتان را به کمک مقداری روغن مایع به خوبی چرب کنید و از مایع کوفته برنجی به اندازه دلخواهی بردارید و مایه کوفته را در کف دست هایتان پهن کنید و وسط کوفته مقداری زرشک و تعداد آلو و کمی پیاز داغ قرار دهید و مواد را گرد کنید و بقیه کوفته ها را هم به همین ترتیب آماده کنید تا مواد تمام شوند.
کوفته های آماده را به صورت تکی تکی در آب در حال جوشیدن بریزید و بعد از ۱۰ دقیقه حرارت شعله گاز را ملایم کنید و در قابلمه را روی قابلمه قرار دهید. در اواخر پخت کوفته برنجی زردچوبه و مقداری فلفل را در مقداری روغن تفت دهید و به آب کوفته برنجی اضافه کنید.
بعد از پخت کوفته برنجی ها آن ها را به همراه آب کوفته در ظرف مناسبی برای سرو بریزید.
نکات طلایی
- در طرز تهیه کوفته برنجی سبزی های خرد شده کوفته برنجی نباید خیس باشند.
- توجه داشته باشید که مواد کوفته را باید به خوبی ورز دهید.
- در مراحل اولیه پخت باید آب کوفته ها به اندازه ای باشد که روی سطح کوفته ها را بپوشاند.
- در زمان پخت آب کوفته ها نباید به طور کامل تبخیر شود و باید به مقدار ۳ پیمانه از آب آن ها باقی بماند.
- کوفته برنجی ها را باید بعد از آماده شدن به آب در حال جوش اضافه کنید اگر آب جوش نباشد کوفته ها باز می شوند.
- در هنگام قرار دادن کوفته ها در آب توجه داشته باشید که کوفته ها باید از یکدیگر به اندازه کافی فاصله داشته باشند و روی هم قرار نگیرند.
در طرز پخت کوفته برنجی می توانید بعد از پختن کوفته ها آن ها را در ظرف مناسبی قرار دهید و با کمک روش های تزیین کوفته تبریزی, کوفته برنجی را به زیبایی تزیین کنید. امیدواریم از درست کردن کوفته برنجی در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.