دلمه از انواع غذاهای سنتی و ایرانی است که با روش های مختلفی پخته می شود و شما می توانید این غذای خوشمزه را به راحتی در منزل بپزید. در ادامه طرز تهیه دلمه پیاز را با ساده ترین روش و به صورت مرحله به مرحله به شما کدبانوهای عزیز و گرامی آموزش می دهیم.
دلمه برگ مو، دلمه پیاز و دلمه گوجه فرنگی از انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی هستند و بهتر است کدبانوهایی که به پخت دلمه علاقه مند هستند از پخت این نوع دلمه ها غافل نشوند.
مواد لازم
- بلغور یا برنج نیم دانه : یک پیمانه
- پیاز متوسط : ۴ عدد
- لپه : ۱/۲ پیمانه
- گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- سماق : یک قاشق غذاخوری
- سبزی دلمه : ۱/۲ پیمانه
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
- کره : یک قاشق غذاخوری
- آب : ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه دلمه پیاز با ساده ترین روش
برای پخت دلمه پیاز ابتدا لپه و برنج را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده برنج و لپه را در قابلمه هایی جداگانه نیم پز کنید.
سپس سماق را درون یک لیوان آب جوش بریزید و لیوان را در مکانی مناسب قرار دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه دلمه پیاز ابتدا پیازی را رنده کنید و پیاز را درون تابه ای مناسب با مقداری روغن تفت دهید سپس فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و گوشت چرخ کرده را هم به مخلوط پیاز بیفزایید و مخلوط گوشتی را تفت دهید سپس ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مخلوط گوشتی اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد مقداری پخته شوند. لپه و برنج را به همراه نمک و سبزی به مخلوط گوشتی اضافه کنید در صورت تمایل می توانید سماق را هم در این مرحله از دستور پخت دلمه پیاز به مواد بیفزایید و سپس ظرف را از روی حرارت گاز بردارید.
در مرحله بعدی طرز تهیه دلمه پیاز, پیازها را به همراه مقداری نمک درون آب جوش بیندازید و اجازه دهید تا پیازها کمی نرم شوند سپس پیازهای پخته شده را از قسمت ته فشار بدهید تا به صورت لایه لایه بیرون آیند و درون هر کدام از لایه ها را با مخلوط گوشتی پر کنید و آن ها را در کف قابلمه ای مناسب قرار دهید سپس سماق خیس خورده را صاف کنید و آب آن را روی دلمه ها بریزید.
برای تهیه سس مخصوص دلمه درون ظرفی مناسب مقداری کره بریزید و یک قاشق غذاخوری رب را درون کره تفت دهید سپس مقداری نمک به رب اضافه کنید و مخلوط رب را روی پیاز ها بریزید و نصف لیوان آب نیز روی دلمه پیاز بریزید و اجازه دهید تا دلمه ها به خوبی پخته شوند.
بعد از آماده شدن این دلمه خوشمزه می توانید آن ها را درون ظرف مناسبی برای سرو بچینید و با کمک روش های تزیین دلمه آن را به زیبایی تزیین کنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر دلمه پیاز
- در دستور پخت دلمه پیاز می توانید به جای استفاده از سبزی مخصوص دلمه از ریحان خرد شده استفاده کنید.
- می توانید برنج و لپه را از دستور پخت دلمه پیاز حذف کنید و فقط از بلغور استفاده نمایید.
- توجه داشته باشید که اضافه کردن رب و سماق به مواد میانی دلخواه است ولی برای تهیه سس دلمه پیاز نباید این مواد را حذف کنید.
- پیازها را زیاد آبپز نکنید زیرا له می شوند و دیگر نمی توانید با کمک مواد میانی درون پیازها را پر کنید.