طرز تهیه آش سبزی با طعم و مزه بسیار عالی

0

آش سبزی از انواع آش های سنتی و مقوی شیراز است که این نوع آش به عنوان صبحانه و یا افطاری میل می شود. در طرز تهیه آش سبزی از انواع حبوبات و ادویه ها و تره و ترخون و گوشت گوسفندی استفاده می شود و این نوع آش جزء آش های سنگین و مقوی به شمار می رود.

آش رشته، آش سبزی و آش دوغ از انواع آش های ایرانی خوشمزه ای هستند که در ایام ماه مبارک رمضان و محرم به عنوان نذری پخته می شوند و شما می توانید این نوع آش های خوشمزه و پرطرفدار را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.

آش سبزی مقوی

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی : نیم کیلو گرم
  • لوبیا سفید : یک لیوان
  • نخود : یک لیوان
  • برنج : یک لیوان
  • عدس : یک لیوان
  • ترخون : ۱۵۰ گرم
  • تره : ۱۵۰ گرم
  • پیاز : ۲ عدد
  • فلفل : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه آش سبزی شیرازی در منزل

برای پخت آش سبزی ابتدا حبوبات و برنج را به صورت جداگانه از شب قبل خیس کنید. سپس لوبیا و نخود را درون قابلمه ای مناسب به همراه مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا لوبیا و نخود پخته شوند.

پختن نخود و لوبیا

عدس را هم درون قابلمه ای دیگر بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا عدس پخته شود.

عدس پخته شده
در مرحله بعدی طرز تهیه آش سبزی گوشت گوسفندی را خرد کنید و درون قابلمه ای مناسب پیاز را به همراه گوشت گوسفندی خرد شده و فلفل و زردچوبه تفت دهید.

تفت دادن گوشت

بعد از اینکه گوشت تفت خورد مقدار زیادی آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی پخته شود بعد از اینکه گوشت پخته شد تکه های گوشت را با کمک گوشت کوب بکوبید تا له شوند. در این مرحله از دستور پخت آش سبزی، برنج خیس خورده را با کمک دست فشار دهید تا برنج ها نیم دانه و له شوند سپس یک عدد پیاز را خرد کنید و درون قابلمه ای مناسب پیاز را با مقداری روغن تفت دهید و تره و ترخون خرد شده را به پیاز اضافه کنید و به همراه زردچوبه و فلفل مخلوط سبزی و پیاز را تفت دهید سپس آب گوشت و برنج های له شده را به همراه سه لیوان آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا برنج ها شفته و له شوند.

دستور پخت آش سبزی
در مرحله آخر دستور تهیه آش سبزی حبوبات پخته شده و گوشت کوبیده شده را به همراه نمک به برنج له شده اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا آش سبزی به مدت ۲ تا ۳ ساعت روی حرارت کم گاز پخته شود و به اصطلاح جا بیفتد.

اضافه کردن حبوبات و گوشت کوبیده شده به آش سبزی

بعد از مدت زمان ذکر شده آش را درون ظرف مناسبی برای سرو بکشید و روی آش را با پیاز داغ تزیین کنید و این آش خوشمزه را با پیاز داغ سرو کنید.

طرز تهیه آش سبزی شیرازی در خانه

برای تزیین آش سبزی می توانید از روش های تزیین آش رشته استفاده کنید.

        تزیین آش سبزی شیرازی

نکات طلایی برای پخت بهتر آش سبزی

  • توجه داشته باشید که در طول پخت آش سبزی باید مرتب آن را هم بزنید تا آش ته نگیرد.
  •  برای پخت این نوع آش باید شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آش به خوبی جا بیفتد.
  • بهتر است در صورت امکان در طرز تهیه آش سبزی از برنج نیم دانه و یا برنج آشی استفاده کنید تا آش شما زودتر جا بیفتد.
  • اگر لوبیا سفید در دسترس ندارید می توانید برای پخت آش سبزی از لوبیا قرمز استفاده کنید.
  • به جای تره می توانید در دستور پخت آش سبزی از تره فرنگی استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که کوبیدن گوشت برای پخت آش سبزی بسیار مهم است و اگر کوبیدن گوشت را نادیده بگیرد به نتیجه مطلوبی برای پخت این نوع آش نمی رسید.

روش پخت آش سبزی در خانه

در طرز تهیه آش سبزی از گوشت گوسفندی و حبوبات استفاده می شود به همین دلیل این نوع آش بسیار مقوی است و شما می توانید در روزهای سرد زمستان این آش خوشمزه را به عنوان یک صبحانه مقوی و دلپذیر میل کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع آش کلیک کنید.

اشتراک گذاری

یک نظر دهید