پیراشکی مرغ از خوشمزه ترین و لذیذترین انواع پیراشکی ها است که به سادگی می توانید این نوع پیراشکی را در منزل تهیه کنید؛ در ادامه این مطلب طرز تهیه پیراشکی مرغ به صورت مرحله به مرحله را در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار می دهیم.
پیراشکی از انواع غذاهای فرنگی خوشمزه است که با مواد غذایی مختلفی تهیه می شود. پیراشکی سبزیجات و پیراشکی مرغ و پیراشکی گوشت از انواع پیراشکی های بی نظیر و خوش طعم هستند که شما می توانید این نوع پیراشکی ها را برای تنوع بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی
- آرد : سه پیمانه
- شکر : یک قاشق مرباخوری
- روغن : نصف پیمانه
- نمک : یک قاشق مرباخوری
- خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری
- آب و یا شیر : یک پیمانه
- زرده تخم مرغ : یک عدد
- تخم مرغ : یک عدد
مواد میانی خمیر پیراشکی
- سینه مرغ : یک عدد یا ۱/۲ سینه مرغ
- سیر : دو حبه
- پیاز بزرگ : یک عدد
- ساقه کرفس : دو عدد
- فلفل دلمه ای رنگی خرد شده : ۱٫۵ پیمانه
- روغن مخصوص سرخ کردنی : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- فلفل سیاه و زردچوبه : به میزان لازم
- ادویه دلخواه : به میزان لازم
طرز تهیه پیراشکی مرغ
برای تهیه پیراشکی با گوشت مرغ ابتدا باید خمیر پیراشکی را آماده کنید و بعد از اینکه خمیر پیراشکی آماده شد می توانید مواد مورد نظر خود را درون خمیر قرار دهید و پیراشکی ها را درون روغن سرخ کنید و یا در فر قرار دهید. در ادامه طرز تهیه پیراشکی مرغ را به شما کدبانوهای عزیز و گرامی آموزش می دهیم.
طرز تهیه خمیر پیراشکی
برای تهیه خمیر ابتدا درون ظرفی مناسب آرد و نمک و شکر و خمیر مایه را با یکدیگر مخلوط کنید سپس وسط مواد را گرد کنید و روغن و تخم مرغ را به مخلوط مواد خشک اضافه کنید و با کمک نوک انگشت مواد خمیر را هم بزنید سپس شیر را به مواد اضافه کنید تا خمیر یکدستی بدست آید سپس روی ظرف حاوی خمیر را با کمک حوله بپوشانید تا خمیر به خوبی ور بیاید.
طرز تهیه مواد درون پیراشکی
برای تهیه مواد میانی پیراشکی ابتدا سینه مرغ را چرخ کنید و ساقه های کرفس و پیاز را به صورت ریز خرد کنید سپس در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز های خرد شده را درون روغن تفت دهید سپس ساقه کرفس و سینه مرغ را به پیاز ها اضافه کنید و روی حرارت ملایم شعله گاز این مواد را تفت دهید.
سیر های له شده را به همراه نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و ادویه دلخواه به مواد میانی پیراشکی اضافه کنید سپس همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و فلفل دلمه ای های خرد شده و رنگی را به مواد درون پیراشکی اضافه کنید و همه این مواد را به خوبی تفت دهید. در مرحله بعدی طرز تهیه پیراشکی مرغ بعد از اینکه مواد میانی آماده شدند از خمیر پیراشکی گلوله هایی به اندازه یک عدد نارنگی بردارید و با کمک وردنه نانوایی خمیر های پیراشکی را باز کنید و مقداری پنیر خامه ای روی خمیر بمالید.
سپس مخلوط مواد گوشت مرغ را در یک طرف خمیر قرار دهید و پیراشکی ها را بپیچید.
در مرحله آخر طرز تهیه پیراشکی مرغ سینی فر را با کمک مقداری روغن چرب کنید و پیراشکی های پیچیده شده را داخل سینی فر بگذارید.
سپس زرده تخم مرغ را به همراه مقداری روغن در ظرف مناسبی بریزید و این مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و با کمک برس مناسبی مخلوط زرده تخم مرغ را روی خمیر پیراشکی ها بمالید.
سینی فر را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۲۱۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا پیراشکی ها به خوبی پخته شوند.
نکات طلایی در پخت پیراشکی مرغ
- میزان آرد برای تهیه خمیر پیراشکی باید به اندازه ای باشد که خمیر به دست نچسبد.
- می توانید برای تهیه مواد میانی پیراشکی سینه مرغ را خرد و یا چرخ کنید.
- خمیر پیراشکی را می توانید به صورت ساده و یا مدل دار درست کنید.
- می توانید از دستگاه مخصوص برای شکل دادن به خمیر پیراشکی استفاده کنید.
- در طرز تهیه پیراشکی مرغ روی خمیر پیراشکی می توانید مخلوطی از پودر پاپریکا و پودر آویشن و سیاه دانه و کنجد بریزید و یا می توانید هر یک از این مواد را به تنهایی روی خمیر پیراشکی بریزید.
- توجه داشته باشید که دمای فرها با یکدیگر متفاوت هستند بنابراین بهتر است در زمانی که سینی حاوی پیراشکی ها در فر است حواستان باشد که پیراشکی ها نسوزند.
در این مطلب، دستور پخت پیراشکی مرغ خوشمزه و لذیذ را مشاهده کردید که امیدواریم از تهیه این نوع پیراشکی در منزل نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت پیراشکی های مختلف به بخش انواع پیراشکی مجله سیروان مراجعه کنید.