دلمه برگ مو از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که در اغلب در فصل تابستان این غذا پخته می شود؛ در ادامه این مطلب طرز تهیه دلمه برگ مو را با ساده ترین روش و به صورت مرحله به مرحله به شما کدبانوهای عزیز ایرانی آموزش می دهیم.
غذاهای ایرانی انواع مختلفی دارند و از پرطرفدارترین این نوع غذاها می توان به دلمه برگ مو و کوفته برنجی و خورش کرفس اشاره کرد که اگر شما به پخت غذاهای مختلف ایرانی در منزل علاقه مند هستید بهتر است از پخت این غذاهای لذیذ در منزل غافل نشوید.
مواد لازم
- برگ مو : ۵۰۰ گرم
- سبزی مخصوص دلمه ( شامل مرزه – شوید – نعنا – ترخون – پیازچه – جعفری – ریحان) : ۱ کیلو گرم
- پیاز بزرگ : ۲ عدد
- روغن مایع : ۵ قاشق سوپخوری
- لپه : ۱/۲ پیمانه
- برنج : ۲ پیمانه
- گوشت چرخکرده : ۵۰۰ گرم
- شکر : ۳ قاشق سوپخوری
- آبلیمو ترش و یا سرکه : ۱ استکان
- نمک : به میزان لازم
- فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه در منزل
در مرحله اول دستور پخت دلمه برگ مو ابتدا برگ ها را با کمک آب سرد به خوبی بشویید سپس ۲/۳ از یک قابلمه را پر از آب کنید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برگ موها را به صورت دسته ای و به آرامی درون قابلمه آب قرار دهید و بعد از سه دقیقه برگ ها را درون آبکش بریزید.
سبزی های مخصوص دلمه را پاک کنید و آن ها را به خوبی بشویید و بعد از اینکه خشک شدند آن ها را خرد کنید.
برنج و لپه را در بشویید و سپس آن ها را در قابلمه ای مناسب به همراه مقداری آب بریزید تا به خوبی پخته شوند می توانید در صورت تمایل مقداری زردچوبه به مخلوط برنج و لپه اضافه کنید تا رنگ برنج زرد شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه مواد داخل دلمه برگ مو پیاز ها را به شکل خلالی خرد کنید و آن ها را با مقداری روغن در تابه ای مناسب تفت دهید سپس گوشت چرخکرده را به همراه مقداری زردچوبه به پیاز ها اضافه کنید تا گوشت به خوبی سرخ شود سپس تابه را از روی حرارت گاز بردارید و برنج و لپه پخته شده و سبزی های خرد شده را به مخلوط پیاز و گوشت اضافه کنید و این مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید در این مرحله مواد درون دلمه آماده است.
در مرحله بعدی طرز تهیه دلمه برگ مو قابلمه ای مناسب را برای چیدن دلمه ها انتخاب کنید سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع در ته قابلمه بریزید و سپس چند عدد از برگ موها را در کف قابلمه قرار دهید و دلمه ها را بپیچید.
برای پیچیدن دلمه ها برگ بزرگی را بردارید و مقداری از مخلوط مواد را در وسط برگ قرار دهید.
سپس اطراف برگ مو را روی مخلوط مواد برگردانید و برگ مو را به صورت بقچه ای در آورید.
و هر کدام از بقچه های برگ مو را به شکل وارونه درون قابلمه قرار دهید و همه دلمه ها را به همین روشی که ذکر شد بپیچید و در قابلمه و روی هم بچینید.
سپس دو لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به دلمه ها بیفزایید و قابلمه دلمه را روی حرارت گاز با شعله ملایم قرار دهید بعد از اینکه آب دلمه ها به دمای جوش رسید حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا دلمه ها روی حرارت ملایم گاز پخته شوند.
در مرحله آخر طرز تهیه دلمه برگ مو بعد از گذشت ۱٫۵ ساعت از پخت دلمه ها آبلیمو و یا سرکه را با شکر درون ظرف مناسبی با یکدیگر مخلوط کنید و ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر به طور کامل در آبلیمو و یا سرکه حل شود سپس چاشنی آماده شده را روی دلمه ریخته و اجازه دهید تا دلمه ها به خوبی پخته شوند و چاشنی مخصوص دلمه جذب آن شود.
نکات طلایی برای پخت بهتر دلمه
- در طرز تهیه دلمه برگ مو اگر چاشنی دلمه را در مراحل اولیه پخت به آن اضافه کنید برگ موها سفت می شوند.
- در صورت تمایل می توانید از چاشنی دلمه برای تهیه مواد درون دلمه نیز استفاده کنید.
- اغلب برگ مو ها به صورت یک اندازه و کامل نیستند بنابراین بهتر است برای پیچیدن دلمه دو برگ مو را رو به روی یکدیگر قرار دهید و سپس دلمه را به روشی که گفته شد بپیچید.
- می توانید در تهیه دلمه برگ مو از شربت سکنجین نیز استفاده کنید.
- برای ایجاد طعم ایده آل در دلمه ها می توانید درون هر کدام از دلمه ها از ۱ عدد آلو بخارا استفاده کنید.
- در دستور پخت دلمه برگ مو می توانید برای خوش طعم شدن دلمه ها می توانید آن ها را در مخلوط آب و پیاز سرخ شده بپزید.
- در طرز تهیه دلمه برگ مو می توانید برای خوشمزه تر شدن غذا میزان نعنا و مرزه و ترخون را بیشتر کنید.
- برای اینکه دلمه ها به صورت پیچیده شده در قابلمه قرار بگیرند بشقاب کوچک و سنگینی را روی دلمه های چیده شده به صورت برعکس قرار دهید.