شله زرد از انواع دسر های مغذی و خوشمزه است که اغلب برای سفره های افطاری و نذری در ماه مبارک رمضان و ماه محرم پخته می شود در ادامه این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری خوشمزه و خوش طعم را به صورت مرحله به مرحله به شما کدبانوهای عزیز و گرامی آموزش می دهیم.
در ماه مبارک رمضان اغلب کدبانوها برای سفره های افطاری شله زرد و حلوای هویج و فرنی را می پزند که این دسر های خوشمزه و پرطرفدار روش پخت آسانی دارند و اگر فوت و فن های طلایی در پخت آن ها رعایت شود طعم خوشایند و بی نظیری پیدا می کنند.
مواد لازم برای ۵ نفر
- برنج نیم دانه : یک پیمانه
- آب : ۷ پیمانه
- کره : ۵۰ گرم
- شکر : دو پیمانه
- زعفران دم کرده : به مقدار لازم
- هل : به مقدار لازم
- خلال بادام : ۱/۰ پیمانه
- گلاب : ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه شله زرد نذری در منزل
برای پخت شله زرد نذری ابتدا برنج را بشویید و سپس برنج را با هفت پیمانه آب چند ساعتی خیس کنید.
برنج را با همان میزان آب در یک قابلمه مناسب ریخته و قابلمه را روی شعله گاز با حرارت زیاد قرار دهید تا آب به مرحله جوشیدن برسد سپس شعله گاز را کم نمایید توجه داشته باشید که برنج را باید در حین پخت گهگاهی هم بزنید تا برنج نسوز و ته نگیرد. بعد از جوشیدن آب جوش، زعفران را هم در لیوانی مناسبی با مقداری آب بریزید و اجازه دهید تا زعفران به خوبی دم بکشد.
بعد از پختن برنج در این مرحله از طرز تهیه شله زرد شکر را به آن اضافه کنید و مخلوط شکر و برنج را گهگاهی هم بزنید تا برنج به خوبی له شود.
بعد از گذشت ۶۰ دقیقه از اضافه کردن شکر به برنج کره را به آن اضافه کنید.
در مرحله آخر دستور پخت شله زرد هل و خلال بادام و زعفران دمکرده نیز به مخلوط برنج و شکر اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه زعفران دمکرده به برنج رنگ پس بدهد و سپس بعد از اینکه به غلظت مناسب رسید گلاب را به آن اضافه کنید و بعد از گذشت ده دقیقه قابلمه را از روی شعله گاز بردارید.
فوت و فن های طلایی برای پخت بهتر
- در تهیه شله زرد می توانید از برنج کامل استفاده نمایید ولی زمان پخت آن بیشتر می شود.
- برای اضافه کردن شکر به شله زرد باید برنج به طور کامل پخته شده باشد.
- در طرز تهیه شله زرد نذری میزان آب برای پخت آن به نوع برنج بستگی دارد اگر در هنگام آشپزی احساس کردید که آب آن کم است می توانید به برنج مقداری آب جوش اضافه کنید و اگر میزان آب زیاد است باید اجازه دهید تا آب آن به خوبی تبخیر شود.
- توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن شکر به برنج باید در صورت لزوم به برنج آب اضافه کنید زیرا شکر در صورت مواجه با حرارت کمی آب می اندازد.
- برای پخت شله زرد نذری اندازه شکر باید ۲ برابر برنج باشد میزان آب هم باید پنج برابر برنج باشد.
- برنج را باید از شب قبل در مقداری آب خیس نمایید.
- اندازه مناسب غلظت شله زرد باید به صورتی باشد که وقتی در سینی ریخته می شود کاملا در سطح سینی پخش نشود و علاوه بر این قوام لازم را داشته باشد.
- برای خوشمزه تر شدن شله زرد بهتر است خلال بادام و خلال پسته را با یکدیگر مخلوط کنید سپس مخلوط تهیه شده را در ده دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید.
در طرز تهیه شله زرد بعد از پخته شدن می توانید آن را در تعدادی ظرف بریزید و سپس ها به کمک خلال بادام و خلال پسته و پودر نارگیل و دارچین و … تزیین کنید همچنین می توانید از ایده های مختلف برای تزیین شله زرد استفاده کنید.