در این مطلب از مجله آشپزی سیروان طرز تهیه دونات خانگی بسیار خوشمزه براتون آماده کردیم که طرفدارهای زیادی داره، برای همین در طعم ها و مدل های مختلف قابل درست کردن هست. امیدواریم درست کنید و در کنار عزیزانتون لذت ببرید.
دونات یکی از میان وعده خوشمزه و پرطرفدار است که اغلب ما بارها آن را خریداری نموده و میل کرده ایم. اما این بار قصد داریم با یادگیری طرز تهیه دونات در منزل، اقدام به پخت آن نماییم و این خوراکی خوشمزه و خوش طعم را در منزل و به راحتی تهیه نماییم. دونات نیز همچون انواع شیرینی از جمله شیرینی قطاب، نارگیلی و کشمشی می تواند میان وعد و عصرانه ایی مناسب برای پذیرایی از مهمان ها نیز باشد. در ادامه با این آموزش کاربردی و دلچسب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه دونات :
آرد : یک فنجان
شکر : یک چهارم فنجان
تخم مرغ : دو عدد
شیر گرم : یک فنجان
کره نرم شده : یک فنجان
پودر خمیر مایه فوری : یک قاشق غذاخوری
نمک : یک چهارم قاشق چای خوری
روغن : به میزان لازم برای سرخ کردن
مواد لازم برای شهد دونات :
پودر شکر : سه فنجان
شیر : نصف فنجان
وانیل : نصف قاشق چای خوری
نمک : نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه دونات :
برای تهیه دونات ابتدا شیر ولرم و شکر را مخلوط نموده و سپس خمیر مایه را به آن اضافه نموده و کنار قرار دهید تا عمل آید.
حال تخم مرغ ها را با چنگال هم بزنید تا حدی که تا حدودی کف کند و یکدست شود.
سپس تخم مرغ های زده شده را به کره نرم شده اضافه نموده و این مخلوط را به مخمر که عمل آمده است اضافه نمایید.
حال نمک و آرد را با هم مخلوط کرده و کم کم به مواد اصلی که در مرحله قبل آماده نمودید اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که این کار را تا زمانی که خمیر به دست نچسبد ادامه می دهیم. اما نباید خمیر شما بیش از حد آرد را به خود بگیرد، در این مرحله هدف ما تهیه خمیری نرم و متعادل است. بعد از اینه خمیر به این حالت رسید، ظرف را با پارچه ای تمیز پوشانده و آن را به مدت هشت ساعت داخل یخچال قرار دهید، البته در صورتی که تمایل دارید دونات شما سریع تر آماده شود، می توانید خمیر را به مدت دو ساعت در محلی گرم قرار دهید تا خمیر ور آید.
بعد از اینکه حجم خمیر زیاد شد و به اصطلاح ور آمد، سطح تمیزی را آرد پاشی نموده و خمیر را روی آن بازکنید. سپس با استفاده از قالبی گرد همچون لیوان آن را قالب زده و سپس با استفاده از قالب کوچکتر و یا انگشت وسط آن را سوراخ کنید.
حال در ظرف مناسبی مقداری روغن ریخته و بعد از داغ شدن حلقه های خمیری را داخل روغن داغ انداخته و با حرارت متوسط سرخ می نماییم. و بعد از سرخ شدن آنها را از روغن خارج نموده و صبر می کنیم تا خنک شود و در این میان روغن اضافه آن را با دستمال می گیریم و سپس در شهدی که در ادامه به آموزش تهیه آن می پردازیم قرار می دهیم.
طرز تهیه شهد روی دونات :
پودر شکر، شیر، وانیل و نمک را مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود، حدود ۱۰ دقیقه زمان برای این کار کافی است.
سپس آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کاملا خشک شود و دونات ها را بعد از اینکه کمی خنک شدن داخل شهد فرو برده تا شهد جذب دونات ها شود.
طرز تهیه دونات شکلاتی :
برای تهیه دونات شکلاتی، همچون روش بالا اقدام نمایید، با این تفاوت که به جای شهد آموزش داده شده، باید از ترکیب شکلات ذوب شده و کره استفاده نموده و قسمتی از دونات را در این مخلوط فرو ببرید.